Klimadebatt

Klimadebatt => Modeller eller observasjoner => Topic started by: Telehiv on 23.09.2019, 13:38:15

Title: På 1970-tallet anså man mellomkrigstiden over 2C varmere....
Post by: Telehiv on 23.09.2019, 13:38:15
Da var klimaforskerne opptatt av temperaturfallet etter krigen, og utsiktene til en ny istid, og det gjaldt å vise hvor mye varmere det hadde vært bare noen tiår tidligere.
TIME siterte i 1974 for eksempel en forskergruppe på at det var blitt 2,7F kaldere enn på 1940-tallet:

(https://cei.org/sites/default/files/9.png)

TIME viser til noen kjente forskere på den tiden (Kukla fra Columbia m.m.) som underlag for dette, men allerede i 1972 var det fyrt av en mye tyngre istidsalarmisme til USAs president fra "42 American and European investigators", som argumenterte ut fra lignende nedkjølingsforhold:

(https://cei.org/sites/default/files/6.png)
(https://cei.org/sites/default/files/7.png)

Året før (1971) hadde imidlertid bl.a. de kjente forskerne Rasool og Schneider (som senere skulle snu til oppvarmingsalarmist i stedet) kjørt ut en kraftig istidsalarmisme:

(https://cei.org/sites/default/files/5_0.png)

Det vi så den gangen er det samme som nå: En primitiv lineær framskrivning av noen tiårs trend til et framtidig ragnarok:

a) Kuldeperioden i tiårene etter andre verdenskrig ble på 1970-tallet framskrevet til ny istid
b) De varme tiårene på 1980-90-tallet som kom i stedet, ble så raskt framskrevet til en ødeleggende "global warming".

Begge gangene tilpasset man de historiske fakta til gjeldende hypotese.
Den ca. 2 grader celsius varmere mellomkrigstiden mange forskere opererte med på 1970-tallet er nå for eksempel nesten helt revidert bort, både ved at mellomkrigstiden er skrevet ned og etterkrigstiden skrevet opp. Så får den enkelte vurdere korrektheten/nødvendigheten ved de justeringene.   

Nå blir det spennende å se hva som blir neste hype - og hvor skakkjørt verdens miljøvern blir før den rådende klimahype er endelig debunket.

Title: Re: På 1970-tallet anså man mellomkrigstiden over 2C varmere....
Post by: Telehiv on 23.09.2019, 13:55:29
The Guardian er et ledende AGW alarmistforum i dag, dermed blir det litt morsomt å minnes da de skremte publikum med det motsatte på 1970-tallet:

(https://cei.org/sites/default/files/8.png)

PS: Ikke mindre morsomt blir dette når vi ser at de bruker UEA (University of East Anglia) som sannhetskilde for ny istid, altså der den famøse Climategate-forsker Phil Jones ikke mange årene etterpå begynte sine oppvarmingssysler på ivrigste vis.
Den stakkars mannen som bl.a. forklarte at han hadde mistet sentrale værdata da han ble kikket i kortene om hva han bygde sin alarmisme på, her et eksempel da The Guardian prøvde seg på litt journalistikk: https://www.theguardian.com/environment/2010/feb/15/phil-jones-lost-weather-data

Title: Re: På 1970-tallet anså man mellomkrigstiden over 2C varmere....
Post by: Telehiv on 23.09.2019, 14:07:50
Den tidligere frenetiske istidsalarmist Dr. Stephen Schneider (som litt senere snudde til en tilsvarende AGW-er) argumenterte i 1976 fremdeles for en ødeleggende istid.
Da kunne han beskrive den nå sterkt bortreviderte varme perioden fra tiårene etter 1930 slik: "the most abnormal period in a thousand years - abnormally mild".

Ååå? Jeg trodde det var nåtiden som er "the most abnormal period in a thousand years", jeg?
Jaja, så lite vet man....

(https://cei.org/sites/default/files/12.png)