Klimadebatt

Klimadebatt => Skråblikk => Topic started by: Telehiv on 25.01.2019, 11:29:39

Title: Ny nonsenskorrelasjon studie: Møtt av ellevill harselas på WUWT
Post by: Telehiv on 25.01.2019, 11:29:39
En skikkelig dustete nonsenskorrelasjon framvist for å more publikum ble demonstrert allerede av Ludvig Holberg i farsen Erasmus Montanus i 1723 (uroppført 1747), da den hjemkomne og nyutdannede posør demonstrerer hva han har lært av analytisk logikk på Universitet i København:
En sten kan ikke flyve.
Mor Nille kan heller ikke flyve.
Ergo er Mor Nille en sten.


Det var Mor Nille som - forståelig nok - "græd" den gangen. Nå er det imidlertid, etter hvert som mer og mer penger kastes etter stadig mer meningsløse og paniske "klimastudier" som skal legitimere en feilslått CO2-hypotese, en hel vitenskapsverden som "græder".

For rent ufrivillig komisk blir det når enda en gruppe klimaopportunister stolt kan melde at de har funnet en "causal link" (sic) mellom "climate, conflict, and migration". For som klimabransjen tilhørende, så er de selvsagt ikke klimafaglig skolerte, om slikt i det hele tatt finnes, og i alle fall ikke vitenskapsteoretisk skolerte; se videre.

Noen hundre år etter Holberg er vi altså på samme nonsenskorrelasjonsnivå, men denne gang i fullt alvor, og igjen for å forsvare at (menneskeskapt) global oppvarming er den sentrale faktor bak det hele - man er selvsagt ikke interessert i global nedkjøling. Det er da salig Holberg nikker oppgitt gjenkjennende til det hele.

Enhver form for etterprøvbarhet av denne suppen forsvinner dermed ikke uventet i en ensidig tåke av eksempler på at økt temperatur er fa'li det. Selv om migrasjon på den ene siden faktisk dreier seg om levende folk som forflytter seg av mange grunner, så tyr man programmatisk også her til modellert temperaturøkning i modeller som uutfordret hovedfaktor for å få litt fres i egne spekulasjoner. For en gammel forsker som ble drillet i klassisk analyseteori og forskningsetikk så er dette direkte vondt å se på, men man får prøve med en god latter så lenge man klarer.

"Studien" dette har medført omtales på WUWT her: https://wattsupwiththat.com/2019/01/24/new-study-establishes-causal-link-between-climate-conflict-and-migration/

Jeg gidder ikke å bry dere med så mye mer av hva disse noldusene har kokt sammen av nettopp nonsenskorrelasjoner med en pinlig AGW-klimaagenda, men vil heller glede dere med en rekke herlige kommentarer:

Jeg tillater meg først å nevne at (hark hark) Telehiv - Nordens store sannhetssøker - var tidlig ute med sin forakt for sånn vitenskapelig dritt, og la inn flg. kommentar:

Telehiv    
January 24, 2019 at 12:13 pm 
Haha, just another case of speculative nonsense correlations:
â?? puuhhh, the weather is so hot, Iâ??ll think Iâ??ll shoot u!
PS: Good luck with the US cold wave now, it will probably turn the Donald into a friendly puppy before he flees to Hawaii

   
Antakelsen om Trump ble her imidlertid raskt og lattermildt "korrigert" opp mot observerte fakta:

Fred    
January 24, 2019 at 1:13 pm 
No, that was queen Nancy Pelosi who fled to Hawaiiâ?¦a true cataclysmic AGW/CC believer.


Men da var tonen satt, og en rekke underfundige svisker ble servert, denne griper jo også rett inn i vår hjemlige migrasjons- og kulturdebatt:

kenji    
January 24, 2019 at 2:35 pm 
What temperature causes the migration of cultures that practice female genital mutilation of 8yo girls?


Av mer vitenskapsteoretisk art, ble denne perlen servert:

Dave O.    
January 24, 2019 at 12:23 pm 
The causal link between climate alarmism and the inability to think clearly has been well established.


Osv.

Kos dere - ingen ting frigjør mer satirisk skaperkraft enn skikkelig møkkaforskning!

(https://climateequilibrium.files.wordpress.com/2013/09/josh-knobs.jpg)

Title: Sv: Ny nonsenskorrelasjon studie: Ikke korrelert mot sesongvariasjon!!
Post by: Telehiv on 25.01.2019, 19:00:00
For å understreke med et konkret eksempel på hvilken søppelforskning vi snakker om her, så er faktisk studien som er frekk nok til å hevde "causal links" ikke korrelert mot årstider!!! - bare korrelert mot modellerte gjennomsnittstemperaturer i de utvalgte områdene!

En som er trent i samfunnsvitenskapelig metode vil ikke tro hva man leser: Hadde man korrelert mot dette ville man, ut fra lett tilgjengelige migrasjonsdata for de viktigste flyktningområdene (typisk Syria, Afghanistan, osv.) funnet at migrasjonen fra de aktuelle konfliktområdene er størst om vinteren. Av den enkle grunn at folk flykter fra krigsødelagte husvære når vinteren og kulda kommer.
 
De overordnede demografisk-statistiske fakta viser altså at det flyktes fra kulde, og ikke en imaginær global oppvarming!!
Som ventet når vi snakker kvasiforskning av denne type: Fakta er stikk i strid med "studiens" "funn", som bare søker å tilfredsstille en forutinntatt antakelse om en ønsket korrelasjon (causal link).

Man kan bare undres på hva neste hjelpeløse klimamøkkaforskningsfunn skal plage oss med?

Title: Sv: Ny nonsenskorrelasjon studie: Søppelstudien allerede kjørt fram i FN
Post by: Telehiv on 26.01.2019, 11:43:39
Igjen ser vi det typiske framdrifts- og promoteringsmønsteret når et bestillingsverk (om aldri så vitenskapelig pinlig) skal fortelle den klimapolitiske verden hva (påståtte) "klimaendringer" har medført av (påståtte) samfunnsskader:

- makkverket lanseres i en strøm av "nyhetsorganer" (massemedia-mikrofonstativene og kvasivitenskapelige/alarmistiske nettsteder)
- opportunistiske kvasiforskere blir "bekymret"
- avgifts- og maktkåte politikere tar lissepasningen rett ut i nye klimapolitiske villfarelser - helst med mål om "få FN til å handle"

Mht. siste punkt så er dette allerede et oppnådd faktum iht. dagens oppslag hos hegnar:

Maas: Klimaendringer fører til konflikter

Tysklands utenriksminister Heiko Maas ber FNs sikkerhetsråd være oppmerksomme på linken mellom klimaendringer og internasjonal fred og sikkerhet.


(https://www.hegnar.no/var/hegnar/storage/images/media/images/td0ad3cf/20643290-1-nor-NO/td0ad3cf_full_article.jpg)

Resten av teksten i artikkelen er et skoleeksempel på hvordan først a) tendensiøs søppelforskning raskt b) anammes til nye klimaindustrielle grep på overnasjonalt institusjonelt nivå

Link: https://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2019/01/Maas-Klimaendringer-foerer-til-konflikter

PS: En god venn av meg har en tendens til å stille gode/nysgjerrige spørsmål rundt hvordan klimaindustrien kan operere så uhemmet på basis av så elendig forskning?
Vel, her ser dere i praksis hele svaret: Hvilken skikkelig og ærlig forsker - uansett hvor mye han prøver - kan stille opp mot dette maktpolitiske trykket? Skal han legge seg i protesttelt utenfor FN?!

Vitenskap har som sagt ingen ting med saken å gjøre lenger.

Title: Sv: Ny nonsenskorrelasjon studie: Møtt av ellevill harselas på WUWT
Post by: Bebben on 27.01.2019, 00:18:16
Hm, klimamotehusene sin vårkorrelasjon kom tidlig i år.
Title: Sv: Ny nonsenskorrelasjon studie: Møtt av ellevill harselas på WUWT
Post by: Boris den nye on 27.01.2019, 08:25:45
Klimaendringer meg her og klimaendringer meg der. Det ordet er blitt så anvendelig at det kan brukes over alt.
Klimaendringer fører til økt terrorisme, Kaldt vær, varmt vær, masseinnvandring, lite snø i fjellet, mye snø i fjellet, snøkaos på Jæren, varme somre (ble påstått etter knallsommeren 2018), regnfulle somre (ble hevdet etter forrige regnfulle sommer), flere voldtekter, mer rasisme, dårlig humor, gode tider for klimapsykologer (trenger mange for å roe ned et bekymret klima).

Obs! Obs! Pass på klimautslippene dine. Jeg var så uheldig forrige onsdag at jeg kom i skade for å slippe ut et klima. Det for avgårde ned til naboen og inn i hans garasje. Der fikk vi med felles anstrengelse tak i det og slept det tilbake og hjem igjen. Nå er det forsvarlig innelåst i klimasafen.
Title: Sv: Ny nonsenskorrelasjon studie: Møtt av ellevill harselas på WUWT
Post by: Telehiv on 27.01.2019, 12:44:14
Quote from: Boris den nye on 27.01.2019, 08:25:45
Klimaendringer meg her og klimaendringer meg der. Det ordet er blitt så anvendelig at det kan brukes over alt.
Klimaendringer fører til økt terrorisme, Kaldt vær, varmt vær, masseinnvandring, lite snø i fjellet, mye snø i fjellet, snøkaos på Jæren, varme somre (ble påstått etter knallsommeren 2018), regnfulle somre (ble hevdet etter forrige regnfulle sommer), flere voldtekter, mer rasisme, dårlig humor, gode tider for klimapsykologer (trenger mange for å roe ned et bekymret klima).

Obs! Obs! Pass på klimautslippene dine. Jeg var så uheldig forrige onsdag at jeg kom i skade for å slippe ut et klima. Det for avgårde ned til naboen og inn i hans garasje. Der fikk vi med felles anstrengelse tak i det og slept det tilbake og hjem igjen. Nå er det forsvarlig innelåst i klimasafen.

Hehe, du treffer den rustne spikeren på hodet!
Søppelklimaforskerne utvider stadig mer den allerede hemningsløst omfattende listen som en nåleskarp observatør la ut allerede for flere år siden med de mest absurde klimapåstandene. Jeg har hatt morsom dialog med Bebben om denne fabelaktige listen flere ganger (selvsagt har listen eksakt kildehenvisning til alt sprøytet i tilfelle klimaalarmistene ville prøve å nekte hva som faktisk er blitt hevdet som "forskning" i klimagudens navn). Bl.a. var det morsomt å komme med disse dokumenterte forskningsskandalene på flere av de nå nedlagte (da klimagalskapen ble for tydelig eksponert) klimadebattforaene i bl.a. Aftenposten, Dagsavisen, osv. Det ble så pinlig at de likegodt la ned muligheten til å debattere klima der.


Har ikke linken til listen for hånden akkurat nå, men håper Bebben linker til - og kommenterer litt mer om - denne hysterisk morsomme oppvisningen i fullstendig selvmotsigende og useriøs klimaforskningsalarmisme.