Vinterværet 2023/24

Started by Telehiv, 11.12.2023, 10:26:09

Previous topic - Next topic

Telehiv

Vi har allerede en tråd på SNØ-forholdene for nordlige halvkule 2023/24, men vi trenger også en tråd på generelt VINTERVÆR (for hele kloden) 2023/24.

NB: Til forskjell fra selvoppnevnte klimatoppforskere som Ingerid Stenvold i Dagsrevyen og alle våre andre klimastupid-alarmistiske riksmedier, så må det selvsagt skilles mellom 1) KLIMA og 2) VÆR:

1) Iht. WMO er KLIMA observerte værtrender over min. 30 år
Stadig flere forskere sier helst min. 60-90 år for å fange opp typiske sykliske variasjoner, ikke minst for å begrense cherry-pickingen av perioder som passer med eget narrativ:
- Typiske klimaalarmister, også blant såkalte "klimaforskere", liker f.eks. ikke å måtte trekke sine grafer tilbake til før 1979 - akkurat da de tredve kalde etterkrigsårene hadde bunnet ut. Det som faktisk har skjedd siden 1979 er altså bare en tilbakevending til de omtrentlige tilstander i mellomkrigstiden. For følger man trenden tilbake de siste 100 år vil jo alle se at verden ikke er så mye varmere nå enn i mellomkrigstiden.
For ikke å snakke om enda lengre tidsserier:
- Den første IPCC-rapporten i 1990 (før man begynte å trikse med historiske data) presenterte middelalderen som betydelig varmere enn nå:Og enda verre blir det for "vippepunkt"-alarmistene om man tar for seg enda lengre tidsserier (slik de to første IPCC-rapportene presenterte dem, før Michael Mann m.fl. begynte å systematisk "revidere" historiske data, jfr. Climategate-skandalen):Men om vi bare holder oss på 1900-tallet:
- Hvordan vil CO2-hypotesen forklare den sterke nedkjølingen de første tredve årene etter andre verdenskrig da den tidens klimaforskere høylydt advarte om ny istid - på STIGENDE CO2-nivåer?

2) VÆR er rett og slett de løpende værforhold fra dag til dag
Så dermed til trådens kjerne: VÆRET denne vinteren
November var ganske varm globalt, men går man inn på de ulike verdensdeler skifter bildet mellom varme og kalde områder.
De siste ukene har f.eks. Russland og store deler av Asia vært en kontrast til varmen andre steder; ikke overraskende blir global totalsum som vanlig ganske utjevnet i det store bildet.

Russland med strømmer av kulderekorder for tiden


Image: Temperature anomalies of up to -30°C below the seasonal average. Cropped at EIKE.

Russland har tredje løpende år med kulderekorder for årstiden, nå kaldeste på 40 år:
Extreme cold set in across most of Russia's 17.1 million km² territory, the third year in a row that the country has suffered from severe frost in early December: -61.1°C in Delyankir on December 8, 2021 and -61°C in Oymyakon on December 12, 2022.
In the vast region of Yakutia (3.1 million km²), half of the weather stations there reported temperatures below -50°C on December 4. In the city of Iema, an early temperature of -58.7°C was recorded on December 5, the lowest December temperature in the city for more than 40 years.


Europa setter også kulde- og snørekorder for desember
EIKE/WUWT skriver:
Munich's earliest recorded-18°C temperature
This was extremely rare for early December. In fact, this is the earliest -18°C the airport has ever recorded.
Surprisingly, there was frost practically all over Germany on Monday afternoon. The following chart shows low temperatures recorded on December 4th.


Lenke: https://wattsupwiththat.com/2023/12/10/russia-reels-from-60c-cold-blast-and-munich-breaks-december-snow-record/

 

Telehiv

#1
Desember er ikke ferdig ennå, men Kina melder allerede at desember 2023 vil bli den kaldeste siden 1951.
De har det ikke stort bedre i Mongolia, der over 90% av landet nå er dekket av snø. I begge landene sliter både folk og dyr med å redde seg gjennom de uvanlig krevende værforholdene.
Men også land i helt andre deler av verden, f.eks. Guatamala, setter kulderekorder for tiden.
Nevner dette her, siden NRK aldri kommer til å ødelegge sin egen jul med å nevne det.


I Mongolia og Kina sliter de for å redde dyrene sine i rekordkulden

Men 1 beinkald måned i Kina og andre steder er fremdeles IKKE klima, selv om 2 varme dager i gjøkereiret NRK uproblematisk anses som bevis for "klimakrise".
- Vær er vær; det varierer fortløpende over hele kloden i det korte bildet.


Telehiv

#2
Nettavisen: "Meteorologene med sjokkbeskjed"
"Sjokket" er at det kan bli 40 kuldegrader både her og der i kongeriket i nyttårshelgen.
Nettavisen skriver:
"Noen dager før nyttårsaften kommer Meteorologisk institutt med en klar beskjed.
Det blir nemlig minusgrader i hele landet når vi går inn i det nye året.
– Vi venter en kald start på 2024, skriver Meteorologene på X torsdag formiddag.
De kaldeste stedene blir de indre delene av Østlandet og på Finnmarksvidda. Hvis værvarselet stemmer, kan det bli mellom 30 og 40 minusgrader i disse områdene."


Jaja, da får NRK det travelt med å lete fram og vise bilder fra et sted i verden der det er uvanlig varmt for årstiden. Det må de da klare denne gangen også?
For dersom dette får lov å fortsette kan jo folk begynne å lure.
Men Met.inst. har allerede begynt hjelpeprosessen der; de merker steder som så vidt passerer over frysepunktet med rød farge.
Selv de områdene i Europa som faktisk ligger under normalen - kriserøde blir de uansett!Lenke: https://www.nettavisen.no/varet/uvar/var/meteorologene-med-sjokkbeskjed-kan-bli-minus-40-grader/s/5-95-1544751

translator

#3
Quote from: Telehiv on 28.12.2023, 13:20:31Jaja, da får NRK det travelt med å lete fram og vise bilder fra et sted i verden der det er uvanlig varmt for årstiden. Det må de da klare denne gangen også?

Telehiv, jeg vet ikke om du fikk med deg Dagsrevyens propagandastunt på 1. juledag under overskriften "Snøfattig jul": Endelig(!) en snørik vinter i Oslo, men...

https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/202312/NNFA19122523/avspiller (16:16 ut i sendingen)

Men akkurat nå finner vi denne på NRKs forside:
https://www.nrk.no/vestland/venter-kald-start-pa-2024-i-hele-landet.-ned-mot--30-og--40-grader.-1.16694514

"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Telehiv

Quote from: translator on 28.12.2023, 13:39:22Men akkurat nå finner vi denne på NRKs forside:
https://www.nrk.no/vestland/venter-kald-start-pa-2024-i-hele-landet.-ned-mot--30-og--40-grader.-1.16694514

Ja, det er den samme Met.Inst-meldingen og illustrasjonen (med det røde Europa...) Nettavisen spinner på i mitt innlegg ovenfor.
Uansett, hittil i år har vi vel for Norge under ett hatt en mer snørik og kaldere forvinter enn vanlig, vil jeg tro. Ikke minst ved at Vestlandet har hatt en uvanlig langvarig kuldeperiode i november/desember.
Jeg kan f.eks. ikke huske å hatt en så lite nedbørsplaget, stabil og fin høst og forvinter på de 50 år jeg har opplevd Bergen.


Telehiv

#5
Sprengkulde på vei: Det blir trangt om plassen i NRKs klimabøttekott neste uke


Neste uke er det ventet iskalde temperaturer både på Østlandet og i Finnmark. Her perlemorskyer på himmelen over Hakadal før jul.
NB: Snøen dere ser er et fototriks trolig begått av tobakksindustrien, for snø sa "klimaforskerne" allerede for 10-20 år siden at vi aldri mer skulle se. Foto: Paul Kleiven / NTB


Det er alltid like morsomt å se enkelte av NRKs klimafrenesi-skadde værmeldere prøve å tone ned hvor kaldt det faktisk er når Norge rammes av kuldeperioder. Rekorden er det trolig John Smits som har, da han under en av senhøstens mange kuldeperioder unnlot å advare om sprengkulde på opp mot 30 nattlige kuldegrader på fjellovergangene i Sør-Norge, og diskret kun la fram de vanlige 1200-temperaturene. Altså døgnets minst kalde temperaturer. NRKs tendensiøse og villedende 1200-politikk kan her faktisk være truende for folks liv og helse når de skal ut og farte.
TV2 er faktisk såpass seriøse at de også viser morgen-, kvelds- og nattetemperaturene.

Men Smits tok NRK-kaka en dag i november da det ikke var en varmegrad å spore noe sted i Norge hos TV2, da han åpenbart stressa av kuldeforholdene klarte å få fram et bilde fra fjæresteinene i Lofoten der han triumferende meldte at det var 1 (en) varmegrad!
 
Kø foran klimabøttekottet er ventet neste uke
Vi gleder oss til trynet på Dagsrevyens værmeldere neste uke, når de igjen skal tone ned både kulde og snø. I bakgrunnen kommer den årvåkne seer til å høre klorelydene på døren til NRKs klimabøttekott, når Ingerid Stenvold ikke vil fronte nyhetene på dette, mens John Smits nekter å åpne kottdøren og dele bitepinne med henne. Dette blir et haraball!

Lenke: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/jlq45w/varsler-kuldesjokk-naa-kommer-sibirkulden


Telehiv

#6
Hoho, Met.Inst. har funnet et bøtende tiltak når den vanskelig bortforklarende kuldeperioden skal illustreres: På VGs framside har de nå foret dem med et bilde der kuldebølgen er blodrød!Hvorfor dette nye bildet?
Jo, det opprinnelige bildet kunne jo faktisk gi folk realistiske ideer om hva de står foran, så det måtte det gjøres noe med:Dagbladet er selvsagt med på alt, i alle retninger:
https://www.dagbladet.no/nyheter/kan-bli-40-minusgrader/80738110Telehiv

#7
Ja, nå går det unna, dere:
- mens en enkelt varm dag er "klimakrise" i media og hos lurveforskere, kan det ikke spores en eneste meteorolog eller "klimaforsker" som hopper fram og kaller de rådende tilstander  for "klimakrise" selv om folk fryser ihjel over hele den nordlige halvkule for tiden, det er bare snakk om Sibir sin skyld og "tilfeldig vær" (hvilket det også er inntil det motsatte er bevist om noen år).

Men kjendisveterinær Trude Mostue passer visst ikke helt inn i narrativet, og kan fortelle hva som kan skje med hundene om man tar dem med ut for å nyte god gammel vinterkulde:

"Advarer før sprengkulden: − Testiklene kan falle av"
I verste fall kan dyret dø. Trude Mostue oppfordrer alle hunde- og katteeiere å ta noen grep de neste dagene.Ikke rart at John Smits virket ekstra ubekvem i Dagsrevystudioet forleden dag da han var blitt truet ut av klimabøttekottet for å servere en værmelding som i praksis benektet hans eget tullprat de siste 20 år: Han stod jo fram i en høyprofilert avisartikkel for mange år siden (fullt dokumentert her på forumet den gangen) med at det bare var snakk om noen få år før Osloområdet knapt ville ha snø i Nordmarka. 

Noen må gripe inn og stanse Dagsrevyens villedende temperaturangivelser - liv og helse står i fare
Det bør igjen påpekes at Smits & de i Dagsrevyen fortsetter å nekte å vise annet enn varmeste temp kl 1200 midt på dagen, temperaturer som under dagens værforhold kan være 20 og 30 grader varmere enn kaldeste nattetemperatur! Og som dermed kan sette uvitende folks liv og helse på spill om de ikke dobbeltsjekker med TV2 før de legger ut på lengre turer. For TV2 viser både dag- og nattetemperaturer slik ALLE seriøse værmeldere selvsagt burde gjøre.

Jeg vurderer faktisk å legge inn en politianmeldelse på NRK og deres værmeldere hvis de ikke slutter med dette. Tenk for eksempel på det økende antallet el-biler som legger ut på fjelloverganger etter å ha sett John Smits & de melde 0 grader i Bergen og Stavanger (kl 1200), og havner i 30 minus på natten så snart de kjører litt inn i landet, blir stående i snøkø, og går tom for strøm for å holde varmen.
Noen risikerer liv og helse med dette villedende humbuget som serveres år etter år nå.
Vær klar over at alle ansvarlige observatører av værmeldinger snakker om dette skuespillet med å ikke vise annet enn døgnets varmeste temperatur.

Lenke: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/on0Wqg/kulde-farlig-for-hunder

Ikke tro på dette bildet, det er manipulert av tobakkindustrien & de:


Telehiv

#8
Hehe, fikk grytidlig i dag en underfundig melding fra en gammel kjenning og friluftsentusiast fra idrettslivet som av alle ting har funnet på å feire nyttår i lavvo i Karasjoktraktene:

"Heldigvis har vi et termometer som bare går ned til minus 40, hadde det vært lengre hadde vi nok frosset i hjel i natt!"

Livsfarlig kaldt?! Pytt pytt: John Smits fant nesten varmegrader i fjæra nordpå et sted i går!
John Smits ga oss en ny og tvilsom latterkule i Dagsrevyens værmelding i går; en åpenbart rystet mann stilte som vanlig med kun 1200-temperaturer og var svært ullen om de faktiske kuldeforhold man ville risikere både i Finnmark og på indre Østland. Noen tydelig advarsel, som han selvsagt burde levert, var ikke å spore selv når man vet det går mot 40 minus og verre om natten. Fyren presterte i stedet å 2 (to) ganger understreke at det var faktisk steder ved kysten nordpå som var nesten i pluss.

PS: De som ennå ikke har skjønt hvor langt denne åpenbart klimaskade-hjelpetrengende fyren fortsetter å dra sine villedninger for allmuen, kan gå inn og strømme gårsdagens Dagsrevy. Du tror det ikke før du får se det. Galskapen er at gårsdagens 1200-baserte værmelding i Dagsrevyen mange steder anga mer enn 20 grader varmere vær enn det ble i natt.
TV2 på sin side anga nesten korrekte nattetemperaturer iht. morgensjekken jeg gjorde nå.
Konsekvens: Når du svitsjer mellom NRKs og TV2s værmeldinger nå, tror du ikke at det er samme land det meldes om.
   

Telehiv

#9
Det er vel ikke nødvendig å legge ut detaljer om den norske og skandinaviske vinteren 2023/24?
Det er bare å se på øynene til Ingerid Stenvold (som under den grusomme belastningen å måtte melde råkulde og store snøfall i hele vinter har hoppet over til et vikariat i «Dagsnytt 18»)  og John Smits i Dagsrevyen, de forteller mer enn ord og bilder til sammen, selv om Einar Rose i sin tid gjorde et herlig forsøk på å beskrive folk på vikende front med flakkende blikk:

https://www.youtube.com/watch?v=nkF8slt6mkQ

For oss som har levd en stund begynner dette å minne om herlige barneår på 1950-60-70-tallet, med snø og skøyteis rett utenfor døra :-)
Og dit er det vel vi er på vei igjen de nærmeste tiårene?
Telehiv

#10
Og her i Bergen er det allerede unger som iht. et oppslag i dagens BT oppfører seg som vi gjorde i sin tid:

"På ski til skolen for første gang - godt føre"

Selv om NRKs klimabøttekott buler - er det ikke herlig, dere?!

Telehiv

#11
Mens vi venter på enda mer snø her til lands og problemene tårner seg særlig opp i sentrale Østlandsområder, har de det langt tøffere i USA:
I midt-Vesten herjer en rekordartet kuldebølge slik at f.eks. halve oljeproduksjonen i Nord-Dakota er stengt ned, bl.a. det viktige Bakken-feltet, og i Texas er det raffineriene som ikke klarer å holde det gående i kulden:

Nedstengt i Nord-Dakota


Vi her på berget som lever av gode oljepriser får se hvor mye dette kan bryte oljeprisen opp fra en langvarig sideveis tilværelse.
Man bør nok ikke bli overrasket om oljeaksjene stiger på Oslo Børs idag.

Her er forresten et stemningsbilde fra bergensernes morgenmarsj til jobben på Haukeland Sykehus:


PS: Av en eller annen grunn er det ingen medier som kaller dette "klimakrise"?
Selv etter mer enn 2 mnd. uvanlig kalde og snørike tilstander!
Man pleier da å skrike "klimakrise" etter bare 1 (en) varm sommerdag?!Telehiv

#12
Det kan bli trangt i NRKs klimabøttekott de neste dagene, der det allerede er observert nedgnagd bitepinne etter den langvarig kalde vinteren, for nå skal vinteren være på vei tilbake igjen.

Svenskene har allerede snøproblemer en rekke steder, og brøytemannskapene finner ikke veien igjen:Stora problem på vägarna: Bilar har kört fast

Lenker:
Dagens Nyheter: https://www.dn.se/sverige/smhi-varnar-orange-for-sno-och-vind/
Dagbladet: https://www.dagbladet.no/nyheter/krisemote-totalt-snokaos/81204281
VG: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/y6eO7A/snoekaos-i-sverige-nej-nu-javlar