Snøforholdene nordlige halvkule vinteren 2023/24

Started by Telehiv, 12.10.2023, 16:58:58

Previous topic - Next topic

Telehiv

Da er høstens første observasjon for snøforholdene på nordlige halvkule ankommet fra Finland met.inst.
Startmålingen ligger litt over snittet for referanseperioden 1982-2012:Som mange kanskje husker var siste vinter meget snørik på nordlige halvkule.
Faktisk så mye gjennom flere år at IPCC har funnet å måtte fjerne sin tidligere spådom om at "milder winter temperatures will decrease heavy snowstorms". Denne linjen har nå forsvunnet fra de siste offisielle rapportene.

Nord-Amerika er et typisk eksempel på fjorårets snømengder, der minst 20 skisentra rapporterte nye snørekorder. F.eks. Hole Mountain Resort, Wyoming hadde den mest snørike vinteren noensinne registrert og knuste den gamle rekorden fra 1997 på 577 tommer. Den berømte "løypejegeren" Owen Leeper var en av dem som berettet om lengre skivinter enn han noensinne hadde opplevd, "more days than I could count".

Hva forventes denne vinteren?
Som alltid har vi IPCC-gjengen som spår at det blir mindre snø, mens flertallet av mer nøytrale meteorologiske miljøer spår en ny snørik vinter, bl.a. som en konsekvens av de forventede ENSO-forholdene. Men som vi har lært de siste tiårene; vi får vente og se hva faktiske målinger viser.
Vi får tilstå meteorologene en viss treffsikkerhet 14 dg framover, men helst ikke mer enn 3-5 dg ved krav til noenlunde treffsikkerhet.
Klimafykenes modell-leker fram i tid har imidlertid vist seg å ikke være noe seriøst prediserings- og styringsgrunnlag for noe som helst.Telehiv

#1
Hvis dette går etter planen skal grafen for snømengde på den nordlige halvkule i trådstarten oppdatere seg selv automatisk.
Som vi ser peker foreløpig trend langt over referanseperioden 1982-2012.

Vi får ta en kvikk titt på Grønlands massebalanse i samme farten: Har åpnet over referanseperioden (1981-2010) der også:


Telehiv

#2
Skilandslaget gir opp Italia pga. for mye snø!
Man må nesten le; mens klimaalarmistene (aka "klimaforskere") på inn- og utpust atter har spådd raskt forsvinnende snø, så må det norske kvinnelandslaget avslutte oppholdet sitt i Italia pga. for mye snø!
Patetiske VG nekter imidlertid å gi opp sin tro på AGW-evangeliet og dets "klimakrise", og kaller de store snømengdene for "værkaos"....
Det blir omtrent på linje med John Smits i Dagsrevyens værmelding når han kaller store snømengder i 12 kuldegrader for "nedbør".
Tror vi kan ha mye ufrivillig komikk å se fram til denne vinteren:
     

AVBRYTER TRENINGSOPPHOLD: Stig Rune Kveen og resten av kvinnelandslaget i langrenn drar hjem tidligere fra Livigno enn planlagt. Foto: Terje Pedersen / NTB

Lenke: https://www.vg.no/sport/langrenn/i/rl7ake/avbryter-hoeydesamling-i-italia-etter-vaerkaos

Telehiv

#3
Som dere ser i den selvoppdaterende figuren i trådstarten, så har høsten 2023 så langt gitt snømengder for nordlige halvkule langt over snitt, eller for å sette et konkret tall på det:
Total snømengde ligger nå ca. 250 gigatonn over snittet for 1982-2012.
Men dette er ikke noe enkeltfenomen; langtidstrenden har pekt opp hele veien de siste drøye 50 år:Vi legger dette ut her, fordi våre såkalte "klimaforskere" hittil har nektet å vise disse interessante men klimaalarmisme-undergravende forholdene til almuen.

Sørlige halvkule sprenger snørekorder også
Og ikke klarer man å bortlede oppmerksomheten med å vise til sørlige halvkule heller:
Sør-Amerika er nå på rekordnivåer.
Snøutbredelsen der overgår nå alle tidligere år siden det omfattende multisensor snø/is-kartleggingssystemet kom i drift i 2005:Telehiv

#4
Som vi ser i figuren i trådstarten ligger snøforholdene fremdeles høyt over historisk snitt.
Områder som p.t. er sterkt rammet av rekordmye snø er bl.a. store områder i nordlige Kina, Kazakhstan og Mongolia.Om forholdene i Kina forteller Kinas riksringkaster CCTV i engelskspråklig utgave:

HEAVY AND RECORD-BREAKING SNOW POUNDS CHINA
Trains and buses have been cancelled and schools have been shut across northern China as the country's first substantial snowstorm of the season hits. The cold front is expected to deliver record-breaking snowfall.
Major highways across northeastern cities such as Harbin, the capital of Heilongjiang Province, are closed, and flights are canceled.
Schools have also been shut across multiple provinces, including Inner Mongolia, Heilongjiang, Jilin and Liaoning where heavy snowstorms and freezing lows are forecast to continue for a number of days.
China's National Meteorological Center expects the snowfall to "breakthrough the historical records".
As a result, authorities have issued an 'orange' weather alert.


Telehiv

#5
Klimaaktivistene begynte for flere tiår siden å dra med seg mediene i en årelang skremselskampanje om at alpinsporten må legges ned fordi det ikke vil være snø igjen, selv i Alpene. Som all annen klimaalarmisme har dette vært uvitenskapelig sludder.

Her er dagens avlyste utforåpning fra Alpene pga. for mye - SNØ:
Lenke: https://www.vg.no/sport/alpint/i/76kkj3/alpinistenes-fartsaapning-i-zermatt-cervinia-avlyst-grunnet-massivt-snoefall-og-vindHer skal vi merke oss at dette området normalt alltid har vært usikkert for snø så tidlig på vinteren.
I fjor var det f.eks. lite snø i disse løypene på samme tidspunkt, mens det andre år har vært omvendt.
Og i år altså rekordmye snø. Uten at vi skal dra "klima" inn i den debatten, snøforholdene i Alpene svinger altfor mye med vindretninger og tilhørende nedbørsforhold.
Man må se hele skisesonger under ett over flere tiår for å etablere en noenlunde etterrettelig trend. 
Og der har klimaalarmistene bommet så det synger; de siste par tiårene har hatt mer og jevnere snøforhold enn tiårene 1980-2000.

Slik har snøforholdene i Alpene åpnet i år:

A METER OF EARLY-SEASON SNOW HITS THE ALPS
This week has seen tremendous snow pound the European Alps. "It is looking good," reports of planetski.eu.
Totals have comfortably exceeded a meter (3.3 feet) in some parts, with the 'freezing level' dropping down to 1,500m.
The northern French Alps copped healthy totals, such as the resorts of Tgnes, Le Arcs, La Rosiere and Chamonix; while over the western Swiss Alps, Glacier 3000 and Verbier posted incredible early-season numbers, as did Courmayeur and La Thuile in northwest Italy.
"It is looking good at altitude and the snow on the upper slopes will help to form a base for the approaching season, continues planetski.eu. "Many resorts are now moving the snow around the slopes and packing it down."
frankolsen


Telehiv

#7
Quote from: frankolsen on 12.11.2023, 09:21:50Utforrennet er avlyst i dag også på grunn av for mye snø :-)

https://www.vg.no/sport/i/P4lbob/verdenscuprenn-i-utfor-avlyst-igjen

Vi kan jo her nevne at bl.a. alpinstarten i Canada for to år siden også ble avlyst pga. for mye snø:
https://www.sandiegouniontribune.com/sports/national/story/2021-11-28/world-cup-super-g-called-off-in-canada-due-to-too-much-snow

Etter disse ubehagelige sannhetene (for Al Gore; ikke oss) er det selvsagt ikke overraskende at det allerede er produsert nye "studier" som understreker at "klimakrisen" også kan medføre "ekstreme snøfall". Jeg kan godt legge inn en liste over slik "forskning" om dette tiltar enda mer.

Og med disse tilstandene (se graf nedenfor) må vi faktisk frykte at det blir satt av enda mer forskningsmidler til å underbygge også dette bortsnakkingstricket, så ikke folk begynner å gnåle om det virkelig er sant at vi har en "klimakrise" på dette området - for nå er jo snømengdene mer enn 250 gigatonn over normalen for årstiden:Fra før vet vi av såkalt "nyere klimaforskning", etter at alle klimaalarmistiske spådommer har feilet over flere tiår, at den like såkalte "klimakrisen" kan medføre både for mye og for lite nedbør, for varme og for kalde forhold, for mye og for lite vind, osv. Kort sagt: Alle former for vær kan brukes som argument for "klimakrise".
Som selvsagt er et paradisisk og uimotståelig tilbud til hjernedøde clickbait-hungrige sensasjonsmedier.

Vintertemperaturer?
Men noen har faktisk sett på faktiske observasjoner for skianleggene, og de fant at:
When World Cup Alpine skiing began
in the 1960s, the first race was in held in January, not
October. In any event, winter Northern Hemisphere
snow cover has increased since the 1960s. There has
been no significant alpine winter warming since the
1970s
. In Nov. 2021, World Cup races were cancelled
because of too much snow
(jfr. mitt eksempel ovenfor)

Som vi ser for Alpene har man hatt en synkende trend for vintertemperaturer de siste 30 år, og bare 0,7C stigning fra de kaldeste årene siden 1970-tallet (da den tidens "klimaforskere" ropte om en kommende ny istid):Telehiv

#8
På tide å ta en ny titt på status for noen sentrale is- og snødata for nordlige halvkule/Arktis, og en liten kommentar til isveksten i Antarktis:

Snømengde nordlige halvkule fremdeles solid over referanseperioden 1982-2012 
Dette kan man fortløpende sjekke ved å kikke innom den selvoppdaterende figuren i trådstarten.
Her er også NOAAs figur for de samme forhold:Massebalansen for Grønland stigendeNovember: Snø- og kulderekorder registreres over hele Europa, Asia og USA - mer i vente
Da gjenstår å se hva COP28 kan koke opp av "klimakrise"-påfunn denne gangen?
Men det blir ikke lett å salte suppen denne gangen:
- Great Barrier Reef er på rekordnivåer
- havstigningen akselererer ikke, følger bare trenden de siste 100 år
- global temperatur ikke økt på 7-8 år, vi er fremdeles omtrent på mellomkrigsnivå
- isbjørnstammene mangedoblet de siste 20-30 år

Og her hjemme?
- Herlige vinterlige forhold meldes over omtrent hele landet - og høsten er ennå ikke over!

Kraftig innhenting av havisen i Antarktis
Ny kraftig istilvekst her de siste 3 årene - etter bl.a. havstrøms- og vulkanstyrt fall særlig i Vest-Antarktis i de foregående 5 år - har nylig vært kommentert på tråden om Arktis/Antarktis; vi bare repeterer figuren her siden det ifm. upcoming COP28 må forventes mer bløffing om Antarktis, jfr. det siste halmstrået om lille Vest-Antarktis med vulkaner under stumpen (mens man samtidig tier stille om økende istilvekst både i og rundt hovedmassivet)
Ha ei fin men dog uvanlig kald uke for høstmåneden november å være!
Telehiv

#9
Her er en mer enn avslørende artikkel om CNNs cherry-pickede kampanje om historisk utvikling i snøforholdene. Det er forøvrig ikke bare cherry-picking som avdekkes, men de vanlige grove medie-forvrengningene oppå det hele:After Cherry-Picking Data, CNN Cries Doom Over Snowfall Decline – Of Just TWO Percent
CNN published an article this weekend raising alarm about "disappearing" snowfall during the past 50 years, all the while burying the negligible amount of snow decline.

Men fakta er jo at vi - dersom man følger hele perioden med satelittmålinger fra 1960-tallet - har hatt en økning i snømengde siden 1960-tallet, som artikkelforfatteren berører her:

- According to CNN's own data, snowfall has declined merely two percent during the past half-century, which is statistically insignificant and barely measurable.
- Moreover, 1973 was an above-average snowfall year, so choosing 1973 as the starting point is dishonest.
- Finally, CNN failed to mention that snow-cover trends have been flat for decades and have actually risen during the past 30 years.
- All these facts show that CNN – as climate activists do regarding so many climate issues – is crying 'the sky is falling' over essentially nothing.


De som gidder kan lese avkledningen videre her:

"CNN's article, "New maps show where snowfall is disappearing," was published on November 25 and quickly rose to the top of Google News searches for "climate change."

"Snowfall is declining globally as temperatures warm because of human-caused climate change, a new analysis and maps from a NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) climate scientist show," reads the article's opening paragraph.

The article then asserts that less snow somehow "threatens to disrupt food and water for billions of people."

However, there is no decline at all in precipitation.
In fact, NOAA reports there has been an increase in precipitation in recent decades.
Instead, precipitation is merely shifting – on the very edge of wintry late fall and early spring – from snow to rain.
How do more precipitation and longer growing seasons threaten to disrupt food and water for billions of people?

Worse, only after five paragraphs of alarm does CNN quietly note that snowfall has declined just two percent during the past half-century.

That is an almost indistinguishable small amount that can barely be measured. At that pace, it would take 250 years for a mere 10 percent of current snowfall to [fall as rain].
Still further, the snowfall data show an increase in snowfall in many American ski destinations like Vermont, New Hampshire, Maine, and Utah.
The lion's share of the modest snow decline is in the U.S. Southeast, which does not receive much snowfall, anyway.

The choice of 1973 as a starting point is also suspect.
Rutgers University Global Snow Lab tracks global snow cover going back to November 1966, when satellites first began to track global snow cover.
The year 1973 had unusually high snow extent, even for the early years of snow measurement.
If [we compared current snowfall since 1967], which was the first full year of the satellite record, CNN would be reporting an increase rather than a decrease in snowfall, and CNN would likely be crying alarm and blaming increasing snowfall on global warming, also.
The same holds for an analysis beginning in 1990 or 2000, with snow cover modestly increasing since then.

In short, there is no declining snowfall crisis. There is only a crisis of media dishonesty regarding all things climate change."

Lenke: https://climatechangedispatch.com/after-cherry-picking-data-cnn-cries-doom-over-snowfall-decline-of-just-two-percent/

Telehiv

Hvis vi fortsetter å ettergå klimaindustriens påstander de siste tiårene om at vintrene på nordlige halvkule vil bli kortere og vår og høst lengre finner vi statistikk som fullstendig motsier dette.

For slik er snøutviklingen for høsthalvåret på den nordlige halvkule: 

Telehiv

#11
Vintersesongen i Tyskland har startet med rødt farevarsel:

Snøkaos i Tyskland
Snø og kulde skaper kaos i Tyskland. På flyplassen i München er 160 fly forhindret fra å lande og ta av fredag kveld.


SNØ-PREGET: Deler av Tyskland har blitt rammet av skikkelig snøvær den siste tida, og det har skapt problemer. Her fra Erzgebirge, Annaberg-Buchholz i Bayern 25. november. Foto: Action Press/Shutterstock / NTB

Det råder «vinterkaos» ved München lufthavn hvor snø skaper store problemer fredag ettermiddag, skriver den tyske storavisa Bild.
Og snøværet er ventet å fortsette sør i Tyskland. De tyske meteorologene ved Deutscher Wetterdienst (DWD) melder at det kan komme 40 centimeter med snø i deler av Bayern i løpet av 12 timer.
- Snøfallet i sør tiltar nå betraktelig. De siste timene har det falt mellom fem til ni centimeter. Lokalt vil det fortsette å snø kraftig de neste timene, skriver meteorologene i DWD på X/Twitter.

VG er ikke snauere enn at de mobber litt våre norske Meteorologer:

"Tidligere denne uka kom Meteorologisk institutt her hjemme med et aldri så lite stikk til sine tyske kolleger, som i forkant av snøværet hadde trykket på det røde knappen og sendt ut farevarsel på rødt nivå."

Vel, kjære norske meteorologer, latteren har visst stanset i halsen på dere nå:


ULYKKER: Snøen har ført til ulykker flere steder i Tyskland. Her fra Schönfeld i delstaten Sachsen tirsdag. Foto: Action Press / Shutterstock / NTB

Nå får vi bare håpe at ikke Al Gore styrer jetflyet sitt via Tyskland på vei hjem fra Dubai....


Telehiv

Og danskene stakkars, de satte saftig kulderekord allerede før november tikket ut, med den kaldeste novembernatten på 104 år:


Telehiv

#13
VG er visst blitt rene klimafornekterne:
Nå slår de stort opp at snøforholdene i Tyskland er "HELT VILT":"Snøkaos i Tyskland – ber folk holde seg hjemme"
«Ingenting fungerer i München lenger». Slik beskriver den tyske nyhetskanalen NTV snøkaoset i byen.

Lenke: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/JQmb06/snoekaos-i-tyskland-ber-folk-holde-seg-hjemme

Telehiv

#14
Snøen som skulle bli borte?!?

Nå er 5 av de 6 første alpinrennene avlyst pga. store snøfall.
Sesongåpningen i Sölden ble avlyst pga. både snømengder og kraftig vind.
To helger senere ble begge rennene i Zermatt-Cervinia avlyst av mer snø enn arrangørene kunne håndtere.

Men det er ikke bare Europa og Asia som snør ned for tiden, nå er også Beaver Creek i USA stanset av snømengdene:


 
FEM AV SEKS RENN ER AVLYST: − DET ER KJIPT
Lørdagens utforrenn i Beaver Creek er avlyst. Kun ett renn har blitt gjennomført denne sesongen. Aleksander Aamodt Kilde (31) har fortsatt til gode å kjøre verdenscup denne vinteren.

Lenke: https://www.vg.no/sport/i/768pGV/alpint-ny-utfor-avlyst