Snauhogst gir mindre CO2-utslipp, ikke mer

Started by translator, 11.12.2022, 11:52:29

Previous topic - Next topic

translator

Selv om vel ingen på dette forumet er særlig bekymret for CO2-nivået i atmosfæren, så kan det være interessant å merke seg at svenske forskere nå har kommet frem til at kalhygge (= snauhogst eller flathogst på norsk) fører til mindre CO2-utslipp, ikke det motsatte, slik vi har blitt tutet ørene full av

QuoteNy forskning tyder på att kalhyggen inte släpper ut klimatpåverkande koldioxid i den omfattning man tidigare trott. Tvärt om blir kalhyggen ganska snart en koldioxidinfångare med stor klimatnytta, enligt forskarna.

Det är omvälvande forskningsresultat som kommer från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Umeå. Kalavverkning är en hårt kritiserad metod som har betraktats som en koldioxidbomb men som nu alltså enligt forskarna tvärtom kan göra nytta för klimatet.

– Det är trädens tillväxt som suger upp koldioxid, säger forskaren Matthias Peichl på SLU.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ny-forskning-kalhyggen-bra-for-klimatet
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Affen

Se der ja.  Da kan jo Norge spare de mange millionene som sendes til vern av regnskogen i Brasil ?  Ikke det, nei.  ;o)

Telehiv

Quote from: Affen on 12.12.2022, 17:30:33Se der ja.  Da kan jo Norge spare de mange millionene som sendes til vern av regnskogen i Brasil ?  Ikke det, nei.  ;o)

Din kommentar blir enda mer bitende når det faktisk er snakk om mange mange milliarder, foreløpig indikert til 6-7 milliarder bare i Brasil. Barth Eide satt forøvrig og skrøt av dette på Dagsrevyen samme kveld de sendte innslag fra norske matkøer og utdeling av nødrasjoner til grønnskadde...